VergoedingOnze nota's worden voor uw gemak en een vlotte afhandeling verwerkt door 

Volledige protheses

Vanuit uw basispakket wordt de volledige prothese voor 75% vergoed. Mits u daarvoor op de juiste manier aanvullend verzekerd bent geldt volledige vergoeding van de prothese. Reparaties en de aanpassing van de pasvorm wordt ook vanuit uw basispakket vergoed voor 90% mits uw eigen bijdrage al verbruikt is omdat dit basiszorg betreft.

 

Partiële- of gedeeltelijke protheses

Partiële protheses (frame of kunststof plaatje) worden alleen vanuit een aanvullende tandartsverzekering vergoed. Bekijkt u daarvoor uw polisvoorwaarden. Ook reparaties en de aanpassing van de pasvorm wordt alleen vanuit aanvullende verzekeringen vergoed.

 

klikgebit of implantaten

Vanaf 1 januari 2017 moet u als patiënt een percentuele eigen bijdrage betalen voor een klikgebit. Tot en met 2016 gold er een eigen bijdrage van € 125 per kaak. Voor een klikgebit draagt u nu zelf 8%, 10% of 17% van de kosten bij, afhankelijk van het soort prothese. 

 

Geen verwijzing nodig

U kunt zonder verwijzing bij ons terecht. Wanneer u nog (deels) eigen tanden heeft werken wij graag in samenspraak met uw tandarts. Er wordt vrijwel altijd in goede samenspraak beoordeeld wat voor u de beste oplossing is!